Säkra betalningslösningar

säkra betalningslösningarNär det gäller betalningar över nätet finns det idag en mängd olika säkerhetslösningar. Det finns en hel del mängd olika betalningsformer också och idag ännu mer så med betalning över mobilen. Men vad kan man då lita på? Vad är ett säkert betalningssystem? Idag är ju dessutom phising så väldigt mycket mer aktuellt, där hackers passar på att ta sig in i din telefon när du är ute på stan och plockar upp din information.

Banker och onlinebetalning: Vi kan ju börja med internet över datorn där bankerna har ett säkert system med nummergenerande dosor och Verified by Visa när du betalar med säkerhetskod eller betalning via e-kort. De enda kort som inte är anslutna till Verified by Visa är American Express och Visa Business Card. Vill du skicka pengar kan du också göra det säkert via banken eller använda dig av Payson vilket innebär att du kan överföra pengar till valfri e-butik eller e-mail utan att behöva lämna ut säkerhetskänslig information. De samarbetar med MasterCard, Visa och internetbanker. PayPal har världsomspännande miljontals kunder av den enkla orsaken att de har låga avgifter för överföring av pengar, tjänsten är säker och du använder dig bara av din emailadress och ett lösenord skapat i PayPal.

Mobiler och säkerhet: När det gäller mobiler så har Mobil.se gjort en stor undersökning där de jämför olika betalningssystem över mobilen och deras säkerhet.

Blocket: Här är det däremot inte bra med betalning via bankkonto eftersom deras skydd också är till för att skydda identiteten hos den som skickar och du vet inte vem som satt in pengarna. Helst av allt ska du kunna stå öga mot öga med den du utbyter varan med. Du ska aldrig någonsin betala i förskott eller skicka iväg en vara innan du har pengarna i handen. Läs gärna Blockets tips om säkerhet.